Toyota kör Windows i elbilen

2011-04-07 13:05  

Toyota och Microsoft ska samarbeta för att utveckla intelligenta informationssystem baserade på Windows för Toyotas elbilar.

Microsoft kommer att investera i ett dotterbolag till Toyota där man gemensamt ska utveckla telematik för Toyotas framtida elbilar och hybridfordon.

Vid Toyota Media Service ska olika tjänster baserade på Windows Azure utvecklas som ger en bilförare information om trafiksituationen och hur mycket laddning som finns kvar i batterierna.

Systemet ska anpassas till s k smarta elnät där man genom Toyota Smart Center ska ta fram teknik så att människor, bilar och hem länkas samman i ett informationsnät.

2015 räknar man med att ha en global plattform framme som fungerar enligt "molnprincipen". Totalt satsar företagen omkring 75 miljoner kronor på utvecklingen av telematiksystemen.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt