Toyota gör Playstationspel av din körning

2012-09-06 12:19  
Toyota 86

Ta en tur på racerbanan, spela in färden och upplev den sedan som videospel i Playstation. Toyota ska erbjuda tekniken nästa år.

Utrustningen kallas Can Gateway Ecu och registrerar gps-data, hastighet, gaspedalens rörelser, rattrörelser, bromsljus, växlingar, motorvarvtal, kylvattentemperatur och skickar data trådlöst via Bluetooth för lagring i exempelvis en mobiltelefon. I den blir det möjligt att analysera färden i efterhand.

Nästa steg är att använda insamlad data, som då lagras på usb-minne, tillsammans med Playstationspelet Grand Turismo för att uppleva sin egen färd som videospel. Tanken är att egna data ska kunna användas för att tävla mot fordon i spelet.

Utrustningen ska anpassas för sportbilen "86" som byggs i samarbete med Subaru. Den har en 200 hästkrafters boxermotor och har nyligen börjat säljas. Under våren 2013 ska utrustningen testas ihop med erfarna racerbilsförare innan den lanseras på marknaden under senare delen av året.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt