Teslas nya besked: stannar kvar på börsen

2018-08-27 09:42  
En Tesla och Elon Musk. Foto: Tesla / IBL

Elbilstillverkaren Teslas styrelse har beslutat att företaget ska fortsätta att vara börsnoterat.

Beskedet kommer efter en skakig tvåveckorsperiod sedan grundaren Elon Musk hintat om att företaget kunde vara på väg att avnoteras.

Efter ett möte i torsdags där Musk rapporterade om insatserna för att avnotera företaget kommenterar nu sex styrelsemedlemmar diskussionen som pågått.

Läs mer: Tårfylld Elon Musk: jag jobbar 120 timmar i veckan

"Efter att ha gjort detta arbete och övervägt alla omständigheter tror han att det är bäst att inte längre fortsätta arbetet", skriver styrelsemedlemmarna.

Den var den 7 augusti som Elon Musk twittrade att han funderade på att avnotera företaget från börsen då han ansåg att privat ägande skulle vara det bästa för elbilstillverkaren. Enligt Musk skulle en investeringsfond i Saudiarabien hjälpa till att finansiera en eventuell avnotering av bolaget.

Läs mer: Utredning mot Tesla inleds

Men nu har Musk ändrat sig och meddelar att han tänker låta Tesla vara kvar på börsen.

"Jag visste att en privatisering av företaget skulle innebära en utmaning, men det är uppenbart att processen är betydligt mer tidskrävande och skulle leda till mer oreda än vad som var tanken från början", skriver Teslas grundare i ett blogginlägg på bolagets hemsida.

Tesla börsnoterades i New York 2010.

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt