Teslaförare varnades sju gånger före dödskrasch

2017-06-21 07:15  
Den 40-årige mannen krockade med en lastbil utanför Williston, Florida, i USA när han körde högre än hastighetsbegränsningen. (Bilden har inget sammanhang med olyckan) Foto: All Over Press

Den man som i maj 2016 omkom i en krock med elbilen Tesla Model S varnades sju gånger att sätta tillbaka händerna på ratten när han använde bilens autopilot, visar en statlig utredning.

Den 40-årige mannen krockade med en lastbil utanför Williston, Florida, i USA när han körde högre än hastighetsbegränsningen. Lastbilen svängde vänster i en korsning och Teslan hamnade under den.

Information från bilens datasystem visar att under mannens 40-minutersresa använde han sig av autopiloten under långa perioder.

Han hade inte sina händer på ratten vid kraschen, och han varnades vid sju tillfällen av bilens eget system att åter fatta tag i ratten, visar en rapport från den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NTSB.

Under de 37 minuter som autopiloten var påslagen hade mannen bara händerna på ratten i 25 sekunder, enligt rapporten.

Detta är den andra utredningen som inte anklagat Teslas körsystem för något fel. Bilen är utrustad med sensorer och kameror som gör att den kan utföra vissa manövrar automatiskt, men bilföretaget säger att det inte är ett självkörande system utan att föraren måste vara uppmärksam.

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt