Teslaförare uppmanas sluta lita på autopiloten

2016-10-17 10:41  
Teslas autopilot till trots - körningen kräver fortfarande förarens fulla vaksamhet. Foto: Alamy

TEKNIKSVEPET. Teslaägare blir kontaktade av tyska staten, Kina skickar upp astronauter på rymdfärd i dag och ExpoMars förbereder sig för att landa på Mars. Här är de senaste tekniknyheterna!

TEKNIKSVEPET. I Tyskland uppmanas Teslaägare via brev från staten till väldig försiktighet gällande att köra med autopilot eftersom förarens fulla uppmärksamhet fortfarande krävs, rapporterar Engadget och Mashable skriver att Tesla uppmanas av tyska Federal Motor Transport Authority (KBA) att sluta hänvisa till autopiloten i sin reklam. Detta efter flera trafikolyckor inträffat där autopilot varit inblandad.

Kina inledde veckan med att skicka upp astronauterna Jing Haipeng, 49, och 37-åriga Chen Dong i rymden på en 30-dagars färd. Det blir Haipengs tredje rymdresa och de ska förbereda en rymdstation för längre vistelser framöver, enligt Mashable.

Tre dagar innan den europeisk- och rysk-finansierade rymdraketen ExpoMars når Mars (den röda planeten) gör farkosten en riskfylld manöver då den delar på sig. Den ena delen ska leta efter tecken på liv och den andra ska bara landa utan att krascha, rapporterar The Verge. ExpoMars har var varit rymdburen i sju månader.

Anita Emthén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt