Tesla tvingas stänga Kina-fabriken på grund av coronaviruset

2020-01-30 09:46  
Teslas fabrik i Shanghai tvingas tillfälligt stänga på grund av coronaviruset. Foto: Xinhua

Kinesiska myndigheter har beordrat Tesla att tillfälligt stänga sin bilfabrik Gigafactory 3 i Shanghai.

De lokala myndigheterna i Shanghai har beordrat ett flertal företag i staden att stänga sina fabriker för att förhindra spridningen av det nya coronaviruset, rapporterar Reuters. I ett första skede gäller stoppet till den nionde februari.

Ett av de påverkade bolagen är Tesla som är i full färd med att skala upp tillverkningen av Model 3 i nybyggda Gigafactory 3. Stängningen kan ha en ”mindre” påverkan på lönsamheten under kvartalet uppger företaget.

Läs mer: Svenska teknikbolagen i Kina: Så hanterar vi coronaviruset

– I det här läget räknar vi med en fördröjning på en till en och en halv vecka i upprampningen av Model 3-tillverkningen i Shanghai på grund av att myndigheterna krävt att fabriker ska stänga, sa Teslas finanschef Zach Kirkon i ett samtal med investerare igår, rapporterar The Verge.

Tillverkningen i Gigafactory 3 drog igång i slutet av 2019, och de första bilarna levererades till kinesiska kunder i början av januari. När anläggningen är i fullt bruk är målsättningen att tillverka uppemot en halv miljon elbilar om året.

Även Ikea har valt att tillfälligt stänga sina 30 varuhus i Kina på grund av coronaviruset.

Simon Campanello

Mer om: Tesla Model 3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt