Tesla stämmer lokala myndigheter: ”Absurt och medicinskt irrationellt”

2020-05-11 07:04  
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Susan Walsh/AP/TT

Tesla stämmer myndigheterna i Alameda County med anledning av de coronarestriktioner som fortsatt stoppar företagets produktion. Företagets vd Elon Musk hotar även med att flytta elbilstillverkarens huvudkontor från Kalifornien.

På grund av coronapandemin har myndigheter runt om i Kalifornien, där Tesla har sin fabrik, stängt all verksamhet som inte bedöms vara samhällsviktig. Då elbilstillverkaren inte räknas till denna kategori så har företaget stoppat sin produktion sedan i mars.

På vissa håll i Kalifornien har även andra företag kunnat börja återuppta sin verksamhet, men i Alameda County, där Teslas fabrik är belägen, är detta inte fallet. De lokala myndigheterna säger istället att restriktionerna blir kvar månaden ut.

Beskedet får företagets vd Elon Musk att se rött. Företaget stämmer nu Alameda County för det Musk ser som "absurt och medicinskt irrationellt beteende i strid med grundlagsfästa medborgerliga rättigheter", med hans egna ord.

Läs mer: Tesla Roadster försenas – Cybertruck går före

Han anser att Tesla kan öppna sin verksamhet då de tack vare erfarenheter från företagets återupptagna produktion i Kina har den kunskap som krävs för att begränsa smittspridning.

Musk hotar även myndigheterna med att flytta sin verksamhet till en annan delstat.

"Ärligt talat, det här var droppen. Tesla kommer nu omedelbart att flytta sitt huvudkontor och framtida projekt till Texas/Nevada", twittrar han.

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt