Tesla spanar mot Europa

2017-02-24 11:03  
Tillverkning av Tesla-bil, bild från år 2015. Foto: Stefan Matsson / Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Trollhättan kan fortsätta hoppas, elbilstillverkaren Tesla letar platser för fabriker i Europa. Företaget är dock förteget om vilka platser som kan bli aktuella.

Företrädare för bland annat Business Sweden har uppvaktat Tesla för att övertyga företaget om att Trollhättan skulle vara rätt plats för europeisk biltillverkning. Ett argument är att Nevs skulle kunna ha plats även för tillverkning av Tesla-bilar.

Teslas svenska presstjänst vill inte kommentera utspelet. De hänvisar istället till ett internationellt uttalande om företagets Europa-planer.

Läs mer:

Läs mer: Målet: Tesla ska tillverkas i Trollhättan

”Vi har alltid sagt att det är rimligt att i längden ha fabriker närmare våra kärnmarknader (Europa och Asien), utöver vår Fremont-fabrik. Som Elon Musk tidigare nämnt kommer vi att börja leta efter möjliga platser för ytterligare tillverkning i Europa”.

Återstår att se med andra ord.

Mer om: Tesla Bilindustri

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt