Tesla semi truck får minst 320 km räckvidd

2017-08-29 10:07  
En teaserbild på Tesla Semi Truck presenterad av vd Elon Musk. Foto: Tesla

Om en månad presenterar Tesla sin kommande ellastbil. Den får en räckvidd på mellan 320 och 480 kilometer, enligt uppgifter.

Ny Teknik berättade i april att batteri- och elbilstillverkaren Tesla håller på att utveckla en eldriven lastbil.

Nyhetsbyrån Reuters har intervjuat en chef på den amerikanska transportfirman Ryder System Inc. som berättar att han vid ett möte med Tesla fått veta att lastbilen kommer att få en räckvidd på mellan 32 och 48 mil (200–300 mile) på en laddning.

Tesla tycks därmed sikta in sig på att tillverka en långtradare i det lägre räckviddsspannet. Dieseldrivna långtradare når ofta 150 mil på en tank.

Hur stor last fordonet ska klara av att transportera är ännu oklart. Daimler börjar i år att producera en distributionslastbil med 16 mils räckvidd som ska kunna lasta 4,2 ton.

Tesla ska presentera en prototyp i september och hoppas nå serieproduktion om ett par år.

När Reuters bad Tesla kommentera uppgifterna blev svaret: ”Teslas policy är att alltid neka till att kommentera spekulationer, sanna eller osanna, eftersom det hade varit fånigt. Fånigt!”

Johan Kristensson

Mer om: Tesla Lastbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt