Tesla Roadster försenas – Cybertruck går före

2020-05-08 09:56  
En Tesla Roadster. Foto: Splash News / Tesla

Uppskalning av Model Y-produktion, nya fabriken i Berlin och Cybertruck kommer före Roadster, säger Teslas vd Elon Musk.

Det var i samband med presentationen av lastbilen Tesla Semi i november 2017 som Elon Musk överraskade rejält genom att även rulla ut en uppdaterad version av företagets första bilmodell, sportbilen Roadster. Den utlovades avverka 0–97 kilometer per timme (0–60 miles per timme) på 1,9 sekunder vilket i så fall skulle göra den till världens snabbaste gatlegala serieproducerade bil, sett till acceleration.

Tanken var att Roadster skulle börja levereras under året. Men under torsdagen meddelade Elon Musk vid sin andra medverkan i komikern Joe Rogans podcast att andra projekt måste prioriteras framför Roadstern. Uppskalning av produktionen av den mindre suven Model Y, bygget av en ny fabrik i Berlin samt den futuristiska pickupen Cybertruck kommer före.

- Roadster är lite som en dessert. Vi måste skaffa kött och potatis och grönsaker och grejer, sa han enligt Reuters men gav inget datum för när leveranser kan väntas starta.

Johan Kristensson

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt