Tesla på autopilot krockade med buss

2016-09-30 10:25  
Foto: imago / All Over Press

En eldriven Teslabil som kördes på autopilot kraschade in i en dansk turistbuss i Nordtyskland, enligt polisen.

Den 50-årige föraren skadades lindrigt medan de 29 ombord på bussen klarade sig utan fysiska skador.

Olyckan inträffade när bussen bytte fil på en motorväg utanför staden Gudow i onsdags.

”Vi kommer nu att titta på varför autopiloten inte fungerade”, hette det i ett uttalande på torsdagen från polisen i Ratzeburg i delstaten Schleswig-Holstein.

Läs mer:

Läs mer: Teslas krascher rubbar inte Volvo

En talesperson för Tesla uppgav att företaget talat med kunden ”som bekräftat att autopiloten fungerade som den skulle och att hans användning av autopiloten inte är relaterad till olyckan”.

Två dödsolyckor med Teslabilar, en i Kina och en i Florida i USA, har gjort att myndigheter uppmärksammats på säkerheten med de delvis självkörande bilarna. Tesla har döpt systemet till ”Autopilot”, och konsumentgrupper har krävt att det inte får användas av förare innan bilens mjukvara uppdaterats så att den detekterar att händerna verkligen är på ratten _ vilket företaget sagt att de måste vara.

Läs mer:

Läs mer: De hackade Tesla-bilar två mil bort

Föraren i olyckan i Nordtyskland sade till polisen att han inte hade tagit bort händerna från ratten när autopiloten var aktiverad, uppger den tyska nyhetsbyrån DPA.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt