Fordon

Tesla och Chevrolet i race om skattelättnader

Teslas Elon Musk. Foto: Imaginechina / Splash News / All Over Press
Teslas Elon Musk. Foto: Imaginechina / Splash News / All Over Press

Elbilstillverkaren Tesla har avslöjat priset på elbilen du faktiskt kanske har råd att köpa. Nästa månad öppnar företaget förhandsbokning på sin Model 3.

Publicerad

Elon Musks mål med Tesla har redan från början varit att ta fram en elbil som gemene man kan köpa. Priset på modellerna som lanserats hittills har varit för högt för att det på allvar ska ha kunnat pratas om en riktig folkvagn. Med början nästa månad ska Tesla nu ta emot förhandsbeställningar på sin Model 3. Enligt en artikel i Bloomberg Business har Tesla nu bekräftat att bilen ska kosta från 35 000 dollar innan de skatterabatter som finns på elbilar i USA. Rabatten varierar mellan olika delstater men Bloomberg Business uppskattar att det "verkliga priset" på bilen blir runt 25 000 dollar.

Det icke-rabatterade priset på 35 000 dollar är mindre än hälften av priset på företagets SUV, Model X, som kostar 80 000 dollar. Med ett pris på 35 000 dollar närmar sig elbilen snittpriset för en ny bil på den amerikanska marknaden som nu enligt Bloomberg ligger på 31 000 dollar. Lika viktigt är förmodligen att Tesla lägger sig under priset på Chevrolets elbil Chevy Bolt som enligt tidningen Techcrunch ska säljas för 37 000 dollar när den kommer på marknaden senare i år.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här