Tesla når inte toppbetyg i säkerhet

2017-07-06 09:30  

Biltillverkaren Teslas Model S får inte mer än godkänt, det näst högsta betyget, i ett krocktest utfört av bilsäkerhetsorganisationen IIHS.

När bilen krockas med framkanten dras inte förarens bälte åt snabbt nog för organisationens högsta betyg. Problemet med Model S är att säkerhetsbältet låter dockans överkropp röra sig för långt fram vilket gör att dockans huvud slår emot ratten hårt genom airbagen, enligt IIHS.

Model S fick högsta betyg i de övriga fyra testkategorierna men för att få organisationens topputmärkelse krävs högsta betyg i samtliga tester.

I början av veckan meddelade Teslas vd Elon Musk på Twitter att den billigare varianten Model 3 klarat av de produktionskrav som ställs och att en fest kommer att hållas vid överlämnandet av 30 exemplar den 28 juli. Därmed når företaget faktiskt upp till målet om produktionsstart som många har tvivlat på.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

AI Pension

Debatt