Tesla introducerar pin-kod på sina bilar

2018-08-31 13:00  
Foto: Tesla

Dyra bilar är hett villebråd bland tjuvar och Teslas modeller är inget undantag. Nu introducerar tillverkaren en ny säkerhetsfunktion för att stävja problemet.

I takt med att bilar har blivit allt mer avancerade – har tjuvarna följt med i utvecklingen.

Förr i tiden krävdes det lite fingerfärdighet för att knycka en mekanisk bil, numera krävs det teknisk utrustning för att ta sig förbi bilarnas säkerhetssystem.

Ett knep som har blivit populärt är att använda sig av en mottagare som fångar upp signalen från bilnycklar som har så kallat nyckellöst system och kopierar den. Det här är något som gör att en bilstöld kan vara avklarat på under en halv minut.

Läs mer: Tesla Semi har klarat av sin första långkörning med last

Biltillverkarna kämpar med olika motmedel och nu har Tesla introducerat ett nytt lager av säkerhet. Man har helt enkelt lagt in att föraren måste slå in sin pin-kod innan bilen går att köra.

Finessen, som skickades ut som en trådlös uppdatering, kan aktiveras via inställningarna i kontrollsystemet. Så för de som inte har lust att behöva knappa in koder så fort man ska rulla iväg är det bara att stänga av funktionen.

Läs mer: Så ska Apple hindra polisen från att hacka din Iphone

Utöver detta så erbjuder även Tesla en uppgradering av nyckelsystemet för de som har äldre Model S. Det nya där är att systemet har fått ny kryptering som ska göra det svårare att hacka. För de som har en Model X, eller nya generationen av Model S, är detta redan inkluderat.

Felix Björklund

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt