Tesla har öppnat Sveriges största snabbladdningsstation

2022-06-22 13:48  
Tesla har öppnat Sveriges största station för snabbladdning av elbilar. Foto: Tesla

Den som färdas längs med E6:an i höjd med Halmstad kan från och med idag svänga in på Sveriges största laddningsstation. Där har Tesla öppnat sin nya anläggning med 28 laddpunkter.

För Tesla fortsätter utrullningen av snabbladdningsstationer och bolaget är i dag Sveriges i särklass största laddoperatör. Nu har det slagit upp dörrarna till ytterligare en station.

Denna ligger vid handelsplats Hallarna i Halmstad och är med sina 28 laddplatser ny innehavare av titeln Sveriges största snabbladdstation för elbilar.

Stationen öppnar i dag inför Midsommartrafiken och för denna högtid är det enkom Teslaägare som är välkomna. Dock anger tillverkaren att stationen inom kort öppnar upp även för övriga bilmärken.

Samtliga laddare är av generation tre vilket då innebär att de klarar av en effekt på upp till 250 kW.

Läs mer: Ny standard ger megawatt-laddning för elfordon

Siktar på 1 000 stationer 2023

Det senaste tillskottet till laddnätverket innebär att Tesla nu har 63 stationer med totalt 792 snabbladdare i landet. Bolaget meddelar att det de närmaste året ska fortsätta expandera ”kraftfullt”. Drygt 30 procent ämnar Tesla utöka utbudet med vilket då torde innebära att lagom till nästa sommar finns det över 80 stationer samt över 1 000 Superchargers i nätverket.

Det kan jämföras med närmaste konkurrenterna bakom har runt 300 snabbladdare med över 50 kW eller för den delen Ionity som bara har 136 laddare i landet.

Av de 63 svenska Tesla-stationerna har 42 öppet för alla bilmärken. När exakt den nya Halmstad-stationen öppnar upp för ”allmänheten” återstår att se.

Felix Björklund

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt