Tesla förbereder Model 3 för Europa-lansering

2018-09-28 10:35  
Tesla Model 3. Foto: Tesla

Snart kan Model 3 nå utanför amerikansk mark. Tesla har tillverkat ett antal testexemplar för den europeiska marknaden.

Tesla kämpar för fullt med att öka produktionstakten på sin Model 3, och leveranserna till amerikanska och kanadensiska kunder har börjat ta fart på allvar – och då vänder man blicken mot Europa.

I veckan har Tesla registrerat sju chassinummer tillhörande Model 3 av europeisk modell, rapporterar Electrek. Det handlar om fyra fyrhjulsdrivna bilar och tre bakhjulsdrivna.

Läs mer: Därför rullar det snart fler kinesiska elbilar i Sverige

Även för ett par veckor sedan tillverkades ett fåtal Model 3 av europeiskt snitt, och Electrek tolkar det som att Tesla vill testa om bilarna och produktionslinan är redo för en internationell expansion.

Den stora skillnaden mellan en amerikansk och europeisk Tesla är laddporten på bilen. I USA använder Tesla en egendesignad laddkontakt, medan man i Europa använder Mennekes Type 2-kontakt.

Den officiella uppgiften från Tesla är att man kommer att börja leverera Model 3 till både Sverige och Europa i stort i början av 2019.

Läs mer: Så vill biltillverkare komma ikapp Tesla

Enstaka Model 3 har redan letat sig till Europa, antingen via nyfikna konkurrenter eller som gråimporterade bilar. En av dem finns registrerad i Sverige, hos ingen mindre än Volvo Cars i Göteborg.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt