Tålamodet tryter hos Saabs underleverantörer

2011-04-07 10:26  

Nya avtal, kortare kredittider och helst pengar i handen vid leverans. Produktionsstoppet får nu följder för Saabs underleverantörer och de ställer allt större krav.

Nu börjar även andra företag att påverkas av Saabs produktionsstopp. Enligt DN Ekonomi har Lear Corporation i Trollhättan, som tillverkar bilsätten åt bland annat Saab, fått stänga sin produktion på onsdagen på grund av stoppet.

Hos en del underleverantörer börjar tålamodet att ta slut.

– Jag har krav på Saab som uppgår till 500 000 kronor. I det stora hela kanske det inte är så mycket pengar för Saab men för mig är det definitivt det, säger Marko, en av de underleverantörer som kontaktat DN Ekonomi.

En av Saabs återförsäljare menar att Saabs ledningen måste prata klarspråk för att undvika negativ publicitet.

– Om en bil levereras en vecka för sent är det inget konstigt i den här branschen. Saab har normalt sex till åtta veckors leveranstid, andra bilmärken har sex månader. Däremot har det här negativa effekter för varumärket, säger Jan Martinsson, en av Saabs största återförsäljare, Svenska Bil i Akalla.

Yvonne Edenholm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt