Tågen genom Hallandsåsen fullsatta

2015-12-10 10:41  
Bild från Ny Tekniks premiärtur genom Hallandsåsen. Foto: Jörgen Appelgren

Allmänhetens tågturer genom Hallandsåsen pågår fullt ut. Omkring 10 000 biljetter har sålts.

Trafikverket erbjuder sedan invigningen i tisdags allmänheten att åka tåg igenom Hallandsåstunnlarna på sträckan Båstad och Ängelholm. Intresset är mycket stort i regionen.

– Det är nästan lite karnevalsstämning i Båstad, säger Sven-Åke Petterson, Trafikverkets driftsättningsledare för Hallandåstunnlarna, till Ny Teknik.

Han berättar att 10 000 biljetter är sålda hittills. Allmänheten har dels kunnat boka platser via internet, dels kunna köpa biljetter i bland annat tobaksaffärer.

– Det har varit lika stor förväntan som inför en fotbollsmatch eller rockkonsert. Skolklasser har suttit uppe på natten och inväntat sin chans att boka biljetter, säger Sven-Åke Pettersson.

Trafikverket kör med såväl inlånade Pågatåg (pendeltåg) och Öresundståg fram och tillbaka genom tunnlarna. På Skånetrafiken bekräftar pressansvariga Ulrika Mebius att man haft en "strykande åtgång på biljetterna".

Enligt henne var 80 procent av platserna redan bokade dagen före invigningen av tunnlarna i tisdags.

Trafikledningen genom tunnlarna har nu också tagits över från Trafikverkets projektkontor i Förslöv, nära södra änden av tunnlarna, till trafikledningscentralen i Malmö.

Ikväll klockan 21 avgår det sista tåget som allmänheten kan få åka med innan den reguljära trafiken drar igång och det första "Luciatåget" och susar genom tunnlarna den 13 december.

– Vi har inte haft några som helst problem med premiärtågen, säger Ulrika Mebius.

Gilla Ny Teknik på Facebook

Mer om: Hallandsåsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt