Svensk tillverkare av bränsleceller levererar till Bosch

2018-12-27 14:40  
Powercells bränslcellsstack S3 är särskilt anpassad för fordon. Foto: Powercell

Powercell har tecknat en avsiktsförklaring med fordonsjätten Bosch om leveranser av bränslecellsstackar.

Svenska Powercell tillverkar bränslecellsstackar och tillhörande system som används för att generera elektricitet av vätgas i till exempel fordon. För ett drygt år sedan blev det klart att lastbilstillverkaren Nikola väljer Powercells bränslecellsstack S3 till sina testlastbilar. Men om S3 kommer att sitta även i de serieproducerade modellerna är ännu oklart.

Powercell berättar nu att det har tecknat en avsiktsförklaring med Bosch, en av världens största underleverantörer till fordonsindustrin, om att tillsammans utveckla S3 och börja leverera stackar till Boschs prototyper.

Detaljerade förhandlingar om villkoren i samarbetet kommer nu påbörjas. Målet är att de ska vara avslutade under första halvåret 2019.

Bosch lanserade tidigare en egen elektrisk drivlina kallad E-axle och hade planer på att även börja producera batterier – men valde i stället att sälja av hela divisionen.

 

Rättad version: Korrekt är att Nikola valt Powercell som leverantör till sina testlastbilar

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt