Svart låda funnen efter flygolycka – störtdök 3 000 meter

2021-01-12 13:31  
En av planets två svarta lådor återfanns på havsbotten efter olyckan. Foto: Dita Alangkara/AP/TT

En svart låda från olycksplanet som störtade i havet utanför Jakarta i lördags har återfunnits, meddelar landets transportminister Budi Karya Sumadi.

Dykare hittade lådan på havsbotten strax utanför kusten. Det är en av två svarta lådor från planet, den andra letar man fortfarande efter. Den som ännu saknas innehåller inspelningar från cockpit och skulle, om och när den hittas, kanske kunna ge svaret på varför planet störtade.

Man tror att den andra lådan kommer att hittas i närheten av den första.

– Vi är övertygade om att den kommer hittas snart, säger Budi Karya Sumadi vid en tv-sänd genomgång.

Läs mer: Antonovs ensamma jätte kliver in när flyget krisar

62 personer, varav 10 barn, fanns ombord när Boeing-planet från indonesiska Sriwijaya Air störtdök 3 000 meter, till synes oförklarligt, fyra minuter efter att ha lyft från Jakarta i lördags.

En av de omkomna har hittills identifierats, en man i kabinpersonalen som blev 29 år. Hans identitet fastställdes enligt polisen med fingeravtryck.

Flera omkomna har återfunnits och de transporteras till polisens bårhus där forensiska utredare arbetar för att identifiera offren.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt