SUV med hästkrafter lockar tyska bilister

2015-04-09 10:05  
Wallbox för snabbare elbilsladdning från Volkswagen. Foto: VW

Det låga oljepriset dämpade intresset för alternativa drivmedel bland tyska bilköpare. Riskabelt säger en bilanalytiker.

Mer effekt och sportiga stadsjeepar, Suv, var vad tyska bilköpare föredrog när oljepriset föll drastiskt under 2014. Intresset för alternativ som eldrift, laddhybrider och gasdrift var minimalt, visar en studie av Center Automotive Research (Car) vid universitetet i Duisburg-Essen.

Trots att de inhemska tillverkarna och importerade märken erbjöd 59 olika alternativmodeller i form av hybriddrift, plug-in-hybrid och eldrift så såldes enbart 14 sådana bilar per modell och månad, visar statistik som Car-forskaren Ferdinand Dudenhöffer sammanställt.

Han bryter sedan ner statistiken till enbart tyska tillverkare och märkena Audi, BMW, Ford, Mercedes, Opel, Porsche och Volkswagen som under 2014 sålde 1,879 miljoner bilar på hemmamarknaden.

Av dessa var endast 8463 elfordon, plug-in-hybrider eller hybrider. Men omkring hälften av de levererade bilarna användes av tillverkarna själva. Endast 4814 fordon i alternativkategorin nådde privatkunder eller externa företag.

I stället valde bilköparna allt mer motorstarka fordon. Medeleffekten bland de sålda fordonen var 143 hästkrafter. För 2015 väntas för första gången fler än 600000 stadsjeepar, Suv, säljas i Tyskland.

Dudenhöffer varnar för att de tyska tillverkarna av premiumbilar inte i tid förbereder sig för att klara de nya strängare miljökrav som EU-kommissionen satt upp och som ska gälla från 2021. Då får CO2-utsläppen i snitt inte överstiga 95 gram per kilometer.

Ferdinand Dudenhöffer säger till Handelsblatt att det självklart är svårt att motivera för kunden varför man ska betala närmare 100000 kronor mer för eldrift, och dessutom ha besvär med laddningen, när bränsleförbrukningen med sådan lösning ligger i närheten av vad en dieselbil drar.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt