Stor underhållsorder till Saab

2013-03-21 14:52  

Saab får en stödorder på 1, 1 miljarder från en okänd kund. Försvarskoncernen ska leverera underhåll och reservdelar till ett luftburet övervakningssystem.

Försvarskoncernen Saab har signerat kontrakt om underhåll och support till sitt luftburna övervakningssystem, ”Saab 2000 AEV&C, Airborne Early Warning & Control” för åren 2013-2017.

Systemet består av turboprop-flygplan i serien Saab 2000, vilka utrustats med radar- och övervakningssystemet Erieye.

Ordern uppgår till 1,1 miljarder kronor och då ingår också markbaserad utrustning.

Vem köparen är vill Saab inte uppge. Men bolaget har sålt spaningssystemet  till en rad länder.

- Bland dem finns Pakistan, Thailand, Förenade Arabemiraten, Sverige och Mexico och några till länder, som vill vara hemliga, uppger Sebastian Carlsson, pressansvarig på Saab.

Enligt Gunilla Fransson, affärsområdeschef inom Saab, ska kunden använda systemet i dubbla syften, såväl militärt som civilt.

– Vårt system för spaning ger kunden förbättrade lösningar för militärt försvar och civil säkerhet. Det här kontraktet är ett resultat av nära samarbete med kunden och är en bekräftelse på Saabs förmåga att förse kunder med avancerad service och support, säger Gunilla Fransson, i ett pressmeddelande.

Mer om systemet här

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt