Stopp för utländska krigsfartyg till Ryssland

2014-12-10 12:15  
Mistral.

I kölvattnet av den stoppade leveransen av de franska krigsfartygen till Ryssland fattar landet beslut om inte köpa utländskt i fortsättningen.

När den ryske presidenten Putin i helgen mötte sin franke kollega Hollande togs det känsliga ämnet om de inställda leveranserna av två franska krigsfartyg av Mistraltyp inte upp.

Men på måndagen deklarerade av ryske utrikespolitiske talesmannen Yuri Ushakov att Ryssland ser två möjligheter - antingen levererar Frankrike fartygen eller så betalar landet tillbaka hela köpeskillingen på drygt tio miljarder kronor.

Det uttalandet följdes på tisdagen av vice premiärministern Dmitry Rogozin, tillika ansvarig för den ryska vapenindustrikommitten, som säger att Ryssland i fortsättningen inte ska förlita sig på import av krigsfartyg. Alla fartyg ska i fortsättningen byggas i Ryssland.

Frankrike får fram till årets slut på sig att fatta beslut om fartygen, som fått namnen Vladivostok och Sevastopol, kommer att levereras eller inte, rapporterar ryska nyhetstjänsten Sputnik, f d Ria Novosti.Följ Ny Teknik på Facebook!

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt