Stockholm inför avgift för elsparkcyklar: "Rimligt att vi betalar"

2021-08-27 15:54  
Elsparkcyklar på marken i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Nu har Stockholms trafiknämnd klubbat igenom att införa ett krav på polistillstånd av företagen som hyr ut fordonen. Bolt välkomnar beskedet: "Det är rimligt att vi betalar för att utnyttja stadens allmänna rum".

Antalet elsparkcyklar i Stockholm har skjutit i höjden. Nu beslutar staden om en avgift på 1 400 kronor per år och elsparkcykel för att få tillståndet.

”Det här ger oss möjlighet att vara tuffare mot elsparkcykelbolagen. Sköt er eller bli av med tillståndet”, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) i ett pressmeddelande.

Förhoppningen från stadens politiker är att beslutet ska leda till att hålla nere antalet cyklar.

”När varje fordon kostar att ställa ut, blir det inte lika lönsamt att fylla stadens gator och torg med elsparkcyklar”, säger Daniel Helldén.

Läs mer: Det dräller av elsparkcyklar – men vissa används knappt

"Ansamlingar av cyklar provocerar folk och politiker"

Bolt, med drygt 3 000 elsparkcyklar i Stockholm, välkomnar beskedet.

– Vi bedriver kommersiell verksamhet och utnyttjar stadens allmänna rum. Då är det rimligt att vi betalar för det, säger David Mothander, policyansvarig på Bolt i Sverige.

Liksom Daniel Helldén hoppas han att vi kommer att se färre elsparcyklar på Stockholms gator framöver.

– De ansamlingarna av cyklar som finns i dag provocerar folk och politiker. Det riskerar att hota branschens långsiktiga utveckling och vi som bransch har ett ansvar att visa en viss återhållsamhet. Jag hoppas att operatörerna nu bara kommer att ställa ut så många cyklar som man använder, och inte använder gatorna som lagringsplats.

David Mothander lovar att avgiften inte kommer att påverka vad en resa med Bolt kostar.

Läs mer: Teknik från bilar ger elsparkcyklar ögon

Vill se upphandlingar med två eller tre operatörer

Voi har tidigare skrivit i ett pressmeddelande att bolaget förstår att kommunerna inte har tillräckligt med bra verktyg. Men företaget är negativt inställt till avgiftssystemet.

“Vi är gärna med och betalar och tar ansvar för att kunna bedriva vår verksamhet. Men som vi sett i Malmö löser inte avgifter utmaningarna”, säger Voi:s policychef i Sverige, Tina Ghasemi Liljeqvist, i pressmeddelandet.

Voi anser att upphandlingar med två eller tre operatörer är att bättre sätt att lösa problemet på.

Henning Eklund

Mer om: Elsparkcykel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt