Stefan Löfven: Mer pengar till försvaret

2014-10-22 12:07  
”Vi behöver öka vår militära förmåga”, sa statsminister Stefan Löfven och lovar mer pengar till försvaret. Foto: TT

Nya rödgröna regeringen ökar försvarsanslagen. Det framgår av statsbudgeten som presenteras i morgon, uppger statsminister Stefan Löfven.

S-ledaren Stefan Löfven gav i dag i Aftonbladet TV strax före lunch besked om att den rödgröna regeringen kommer att höja anslagen till Försvarsmakten.

- Den budget vi lägger fram i morgon tar hänsyn till att vi behöver öka vår militära förmåga. Det blir ett ökat anslag i budgeten som vi presenterar i morgon, sa statsministern. Men hur stor ökning det handlar om klargjorde han inte.

Stefan Löfven ville inte närmare kommentera marinens sökinsats efter en misstänkt ubåt i Stockholms skärgård.

- Det är klart att det är allvarligt om det förekommer utländsk undervattensaktivitet. Men vi vet ännu inte vad det är och det är det som Försvarsmakten jobbar med att ta reda på och de gör ett fint jobb, sa han.

Även vice statsministern Åsa Romson (MP) intervjuades i tv-sändningen och hon sa då att Miljöpartiet ställer sig bakom en budget med ökade försvarsanslag.

- Det är en fullödig budget som tar ansvar.

Partiets linje har tidigare varit att sänka försvarsanslagen. Men enligt Romson har MP fått gehör för att bredda satsningarna på försvaret i den budgetproposition som den rödgröna regeringen presenterar för riksdagen i morgon.

- Miljöpartiets linje har varit att anpassa de säkerhets- och försvarspolitiska satsningarna till en mer komplex hotbild, sa hon i dag, och nämnde bland annat cyberhot och klimatutmaningar.

 

 

 

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt