Spyker träffade facket i Trollhättan

2009-12-22 15:01  
Victor R Muller, vd och grundare av sportbilsföretaget Spyker Cars i Nederländerna. Klicka för större bild. Foto: Spyker Cars

Victor Muller, holländska Spykers vd och grundare, är i Trollhättan och träffade fackets folk på Saab. "Spykers plan håller ", säger IF Metalls ordförande Stefan Löfven till TT.

Mötet ägde rum mitt på dagen på tisdagen. Victor Muller samtalade med både Stefan Löfven och Metalls lokala ordförande Paul Åkerlund samt Unionens Anette Hellgren.

- Vi träffade honom under drygt en halvtimme och han redovisade tankarna kring affärsplanen inklusive finansieringen och hur Spyker ser på produktion och utveckling i Sverige.

- Det var ett bra samtal och vi fick klart för oss att det är en högst seriös köpare som vill göra affär. Och nu är det bråttom, säger Stefan Löfven till nyhetesbyrån TT.

På TT:s fråga om Stefan Löfven bedömer att Spyker är en bra köpare för Saab, svarar han så här.

- Ja med den finansiering som finns. Man vill ha produktion och utveckling i Sverige med svenskt management. Affärsplanen är densamma som Koenigsegg och Saab utvecklade. Och den är testad på kors och tvärs av både Riksgälden, EIB och regeringens egna konsulter. Så den är hållbar, säger Stefan Lövfen.

Stefan Lövfen ville inte kommentera ryktena om att de ryska och arabiska storägarna i börsnoterade Spyker Cars nu ska ha trätt tillbaka och ersatts av holländskt kapital.

I den nederländska pressen spekuleras att det är antingen den suprerika mediamiljardären John de Mol, ägare till mediabolaget Endemol, eller Marcel Boekhoorn, en 50-årig affärsman som sägs vara god för cirka 11 miljarder kronor.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt