Spyker och Saab jagar pengar i Kina

2011-04-26 09:14  

Det är fortfarande osäkert om det kan bli någon försäljning av Saabs fabrik. Europeiska Investeringsbanken, EIB, har ställt hårda krav och just nu för Spyker Cars samtal med övertagandet av fabriken.

I pressmeddelandet skriver Spyker Cars att samtal kommer att föras med EIB, Europeiska investeringsbanken, i dag för att nå en lösning på de villkor som EIB satt upp för att godkänna försäljningen av Saabs fabriker.

Saab Automobile arbetar med alla involverade parter för att så fort som möjligt komma med en lösning för att egendomen ska kunna säljas.

Spyker och Saab fortsätter även att hitta flera strategiska partners för att få ytterligare finansiering. De talar om strategiska partners och/eller teknisk licensiering, bland annat med kinesiska biltillverkare.

Vidare skriver Spyker att man fortsätter att arbeta på att hitta ytterligare finansiering.

Till sist väntar även Vladimir Antonov på att han ska bli godkänd av EIB, Riksgälden och regeringen, som ny finansiär i Saab Automobile.

Yvonne Edenholm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt