Sparkcykel håller farten med eldrift

2015-12-07 15:03  

Italienska Fly Kly har tagit fram en sparkcykel som kommer upp i fart med en spark, och sedan håller farten med eldrift.

Milanobaserade Fly Kly presenterar den hopfällbara sparkcykeln Smart Ped och tar in kapital för produktionen med Crowdfunding. Redan har man fått in 200000 euro, dubbelt så mycket som man räknat med.

Sparkcykeln har motor, batteri och reglerelektronik i bakhjulsnavet. Batteriet klarar 30 – 50 km cykelfärd beroende på hur ivrigt cyklisten hjälper till med benkraft.

Cykeln väger 11 kg och kan fällas ihop och bäras ombord på buss eller tåg. Med en app till Android eller Ios kan cyklisten få hjälp med navigeringen i mobilen, och få besked om hur mycket koldioxidutsläpp man sparar in jämfört med att åka bil. Appen används även för att låsa upp cykeln.

Officiellt klassas Smart Ped inte som elcykel eftersom den inte kan starta med motordrift. Den måste sparkas igång. När föraren är nöjd med hastigheten, upp till 25 km/h, rullar cykeln på med hjälp av eldrift.

 

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Håkan Abrahamson

Mer om: Elcykel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt