Sony börjar sälja sensorer för elbilar och självkörande fordon

2022-06-01 13:08  
Foto: Eugene Hoshiko

Till 2025 räknar Sony med att leverera bildsensorer till 15 av världens 20 största biltillverkare.

Sony fick enormt genomslag när bolaget 2020 presenterade sitt elbilskoncept Vision-S. Efter det har företaget sjösatt en stor, dedikerad elbilsavdelning och inlett ett samarbete för att tillverka bilar ihop med Honda. 

Men satsningen på fordonsmarknaden stannar inte där. Sony vill också leverera sensorer för elbilar och autonoma fordon till andra biltillverkare.  

Redan 2025 planerar Sony att leverera bildsensorer till 15 av världens 20 största fordonstillverkare, rapporterar Arstechnica

Läs mer: VW-chefen: För tidigt att gå ”all in” på elbilar

Sony mångmiljardsatsar

För att nå dit intensifierar Sony sin forskning och utveckling av bildsensorer. För perioden 2021–2023 räknar bolaget med att spendera uppemot 70 miljarder kronor för att utveckla bildsensorer.  

Parallellt med det arbetet har Sony och TSMC investerat ytterligare kring 70 miljarder kronor i att etablera en ny halvledarfabrik i Japan, vilket ska säkra tillgången av chip till sensorerna.

Läs mer: Sony storsatsar på elbilar – med suv och nya bolaget Sony Mobility

Simon Campanello

Mer om: Sony Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt