Snökaoset i Göteborg: Några spårvagnar har börjat rulla

2016-01-19 09:09  
Trafiken i Göteborg drabbades av stora problem i snövädret. Foto: Göran Sjögren/TT

Spårvagns- och busstrafiken börjar så sakta komma i gång igen efter morgonens snökaos i Göteborg. Men fortfarande råder det stora framkomlighetsproblem.

I Göteborg har många svårt att ta sig till jobbet och skolorna på morgonen efter att stora mängder snö fallit under natten.

Spårvagnstrafiken har varit lamslagen, och även bussarna har haft svårt att ta sig fram genom snömassorna på gatorna. På Centralen ställdes tåg in efter att en kontaktledning rivits ned.

Landvetter flygplats tvingades stänga start och landningsbanorna men öppnade igen för trafik vid 8-tiden. Strax efter kl 9 var läget något lite ljusare för kollektivtrafiken.

– Nu har några, kanske en tredjedel, av spårvagnarna och bussarna börjat rulla, men det är stora framkomlighetsproblem, säger Jens Holmberg, pressinformatör vid Västrafiken.

När kan läget bli normalt igen?

– Det är svårt att säga. Problemet är att det kommit så mycket snö på en gång. Man har jobbat med röjning hela natten men har inte hunnit med, säger Jens Holmberg.

– Det har snöat kraftigt ända sedan måndag kväll egentligen. På sina håll har det säkert kommit upp till 20 centimeter snö. Vi har skickat ut allt som har en plog men det är kämpigt, säger Patrik Jardefur, trafikledare vid Trafikverket till Aftonbladet.

Eva Rhodin pressansvarig vid Trafikkontoret i Göteborgs stad säger till Ny Teknik attman varit ute och plogat sedan 2-3-tiden i natt, men att gatorna snabbtsnöat igen eftersom det föll så mycket snö på kort tid. Plogbilarnaprioriterar att underlätta för kollektivtrafik, gångbanor ochsamhällservice såsom varuintag till äldreboenden.

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL