Skottsäkra miljardärsbilen Volvo S80 i Vaggeryd såld

2015-03-05 06:04  
Mohammed al-Amoudi fick 2007 Kommendörstecknet med stora Kungliga Nordstjärneorden för sina insatser i svenskt näringsliv. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Efter stort intresse och många spekulanter har en 2,3 ton tung skottsäker Volvo S80 sålts i småländska Vaggeryd, skriver Bohusläningen på nätet.

Lyxbilen har tidigare tillhört mångmiljardären Mohammed Hussein al-Amoudi, som äger drivmedelsbolaget Preem och enligt Forbes är världens 116:e rikaste person.

– Över 300 personer har varit i kontakt med mig under den tid vi ägt bilen och jag har fått ytterligare 300 förfrågningar. Bilen är såld men jag vill inte säga vem som köpt bilen och hur mycket bilen sålts för, säger Morgan Johansson på Jojjas Bil i Vaggeryd till tidningen.

Bilen är av årsmodell 2002 och har 25 millimeter tjockt glas och punkteringssäkra däck. Efter al-Amoudi ägdes den av säkerhetsbolaget Securitas som enligt Bohusläningen behövde ett skottsäkert fordon till "en person med stort behov av skydd".

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt