Skandalflygplatsen fällde Berlins borgmästare

2014-08-26 15:35  

Stockholm (TT). Berlins populära borgmästare Klaus Wowereit lämnar sitt ämbete efter att i 13 år styrt staden han beskrivit som "fattig men sexig".

Socialdemokraten Wowereit avgår i december, två år innan hans mandat går ut, skriver Reuters.

60-årige Klaus Wowereit är en av Tysklands populäraste politiker och har setts som en tänkbar kanslerskandidat, men förseningarna och fördyringarna som följt bygget av Berlins nya storflygplats Berlin-Brandenburg har lett till att partiet tänkt om. Han har också sett som lite lättviktig eftersom han gillar att synas med kändisar och vara ute och festa i Berlins hektiska nattliv.

På en presskonferens angav Wowereit problemen med flygplatsbygget som en orsak till avgången. Han sade att han avgår frivilligt.

Wowereit blev känd i hela Tyskland när han under sin första valkampanj till borgmästarposten kom ut som homosexuell.

Den ekonomiska tillväxten har tagit fart i Berlin senaste åren. Den förr delade staden har blivit en turistmagnet och Wowereits slogan "fattig men sexig" bidrog till att locka turisterna.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt