Sjöofficer blir ny chef för Kockums

2015-04-20 15:44  
Gunnar Wieslander Foto: Kockums

Gunnar Wieslander, tidigare statssekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt, blir ny affärsområdeschef för Saab Kockums.

Gunnar Wieslander har lång erfarenhet som sjöofficerare på svenska ubåtar. Han hade avancerat och var chef för Första ubåtsflottiljen när han 2007 rekryterades som statssekreterare hos dåvarande handelsminister Ewa Björling (M).

2010 gick han vidare och blev statssekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt, där han jobbade fram tills i höstas när alliansregeringen förlorade valet.

I dag, meddelar Saab, att Gunnar Wieslander börjar en anställning inom försvarskoncernen. Den 1 september tillträder han som chef för affärsenheten som heter Saab Kockums, och som bland annat väntar på att få en beställning på nästa svenska ubåtsmodell - A26 - från Försvarets materielverk.

Chef för området i dag är Ann-Christin Adolfsson som i höst blir ny strategidirektör i Saab-koncernen.

Utmaningar tycks inte saknas för Gunnar Wieslander framöver. Tvärtom hoppas man på Saab att han ska kamma hem stora exportaffärer framöver, såväl när det gäller ubåtar som ytfartyg.

- Gunnar Wieslander har rätt bakgrund för att fortsätta utveckla affärsenheten Saab Kockums. Uppgiften är att leverera enligt de åtaganden Saab har om att utveckla och producera A26 samtidigt som livstidsförlängningar av tidigare ubåtar genomförs. Till detta kommer ambitionen om framtida exportaffärer samt att utveckla affären på ytfartygssidan, säger Gunilla Fransson, chef för affärsområdet Security and Defence Solutions på Saab.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Kockums

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt