SJ varnar för svart fredag

2011-04-08 06:47  
Centralstationen i Stockholm blev fullsatt med väntande passagerare under torsdagen när tågtrafiken stod helt stilla under ett par timmar på grund av ett elavbrott. Foto: Johan Nilsson/Scanpix

I natt drabbades upp till 20 000 tågresenärer på grund av en stolpe. Nu är samtliga sex spår öppna igen på Stockholms centralstation. Men SJ varnar för att störningarna kan fortsätta under dagen.

- Under natten har man slitit hårt med att laga felen och i morse kom alla sex spåren från Stockholm igång igen. Vi har vissa följdförseningar och har fått ställa in tre tåg mellan Uppsala och Stockholm, men i övrigt flyter det på, säger Dan Olofsson på SJ:s presstjänst, till Aftonbladet.

15 000 – 20 000 resenärer drabbades i går då en nedblåst stolpe orsakade elavbrott och totalstopp i tågtrafiken norr om Stockholm.

Flera tåg försenas under dagen på grund av elfelet och SJ erbjuder alla som vill att lösa in sin biljett eller åka en annan dag.

SMHI varnar för en nya klass 2-varningar i Skåne på grund av kraftiga vindar på upp till25 meter per sekund. Klass 1-varningar har gått ut på grund av  hård vind över Blekinge, Småland, Halland, Upplandskusten, Roslgaskusten, fjällen i Dalarna och Jämtland.

Jonas Melzer

Mer om: Tåg Järnväg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt