Sex meter ultralyx från Mercedes

2016-08-12 10:08  
Konturerna av en sex meter lång sportcoupé visar Mercedes. Foto: Mercedes Benz

En ultralyxig Mercedes, eller kanske Maybach, har Daimler aviserat i en förhandstitt.

På Twitter visar Mercedes konturerna av en lång, röd sportvagn med budskapet ’Hot and cool – almost six meters of ultimate luxury’.

Enligt Automotive news kommer fler detaljer att avslöjas på Pebble Beach Concours D’Elegance, en mässa för klassiska bilar i Kalifornien som arrangeras senare i augusti. Där visas ett par hundra av världens dyraste bilar.

Bilen på Twitter från Daimlerkoncernen visar ett Mercedes Maybachemblem. Bekant är Daimlergruppens strävan att ta tillbaka rollen som den ledande tyska tillverkaren av prestigebilar från BMW.

BMW äger Rolls-Royce, där modellen Phantom är sex meter lång. Rolls-Royce är ett starkt varumärke som rider på det gamla begreppet ’Världens bästa bil’. Rolls-Royce tidigare systermärke Bentley är numera i Volkswagens ägo.

Daimler har blåst liv i det gamla bilmärket Maybach, som på 1930-talet kunde mäta sig med Rolls-Royce och ytterligare några bilmärken i klassen för ultralyxiga bilar.

BMW har i omkring tio år varit den ledande tillverkaren av premiumbilar, tätt följt av Mercedes och Audi. Första halvåret i år är det dock Mercedes som har ledartröjan i försäljningsligan.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt