Se F1-föraren dra en testrepa på natten

2008-09-25 10:14  
Williamsföraren Nico Rosberg provkör den virtuella banan i Singapore.

På söndag körs väldens första Fomel 1-lopp i mörker. För att förbereda sig för det använder de olika F1-stallen simulatorer där förarna kan träna. Nu finns en video där Williamsföraren Nico Rosberg provkör den virtuella banan i Singapore.

För första gången körs ett formel 1-lopp i Singapore 28 september. Där blir det också världspremiär för ett mörkerlopp där 1 500 ljusramper skingrar nattmörkret kring racingbanan.

Då banan är helt ny för F1-förarna har de olika stallen lagt ner mycket jobb på att förbereda sig för både mörkerkörning och de utmaningar som en helt ny racerbana medför.

Ett hjälpmedel är avancerade simulatorer där all tillgänglig data om loppet lagts in.

De här simulatorerna är lika väl skyddade företagshemligheter som biltillverkarnas vindtunnlar, enligt Williamstallets webbplats.

"Men nu har utvecklingsavdelningen hos Williams släppt lite på hemlighetsmakeriet och släppt en video där stallets förare Nico Rosberg kör ett simulerat varv på den 5,067 kilometer långa banan".

Videon finns tillgänglig via webben för den som vill få en förhandsglimt av hur F1-förarna kommer att uppleva söndagens nattlopp.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt