Se drönaren krascha mot Apples högkvarter

2018-02-21 08:56  
Ingen nederbörd denna dag, men väl nedstörtande drönare. Bild ur Youtubeklippet från kraschen. Foto: Apple

Drönaren fortsätter filma när den faller mot Iphone-jättens solpanelstak.

När vi ska summera detta teknikdecennium lär det här ögonblicket vara ganska talande: en privat drönare som kraschar mot solpanelstaket på Apples nya högkvarter i Cupertino, Kalifornien. Drönaren, som av okänd anledning plötsligt tappar höjd över Apple Park, fortsätter att filma medan den störtar mot det nybyggda taket.

Det är drönarfotografen Matthew Roberts som av en icke namngiven drönaroperatör fått tillstånd att publicera bilderna. Roberts har i flera år dokumenterat Apple Park-bygget. ”Piloten hörde av sig till mig för att se om jag kunde hjälpa till att hitta drönaren. Så jag tog min Phantom 4 Pro och började leta. Lyckades hitta den på solpanelstaket och den verkade mer eller mindre intakt”, skriver Matthew Roberts.

Den anonyme operatören har varskott Apple om händelsen, men det är oklart huruvida han fått sin felande maskin tillbaka.

Läs mer: Nya drönarregler ska ge färre flygstörningar

Händelsen är bara en i raden av incidenter som orsakats av drönare. I fjol fick både Bromma och Arlanda tillfälligt stängas för flygtrafik efter att drönaroperatörer olovligen trafikerat luftrummet. Och härom veckan kom dramatiska bilder från Las Vegas där en drönare hovrar otäckt nära ett passagerarflygplan.

Peter Ottsjö

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt