Scania häver permitteringar

2020-08-19 13:07  
Scania häver permitteringar. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lastbilstillverkaren Scania, som ingår i börsnoterade och VW-kontrollerade Tratonkoncernen, planerar att avsluta alla korttidspermitteringar i månadsskiftet.

Scanias produktionspersonal återgick till normala arbetstider redan i juni, medan tusentals tjänstemän fortfarande är permitterade i olika grad, rapporterar lt.se.

– Jag tror att dagens besked tas emot positivt av medarbetarna. Men även om vi går tillbaka till normal arbetstid är vi inte ur krisen, det är fortfarande ett osäkert och tufft år, säger Scanias presstalesperson Karin Hallstan till tidningen.

Läs mer: Scania bekräftar planen: 5 000 jobb ska bort

Coronakrisen har slagit hårt mot Scania, med ett ras för såväl leveranser och orderingång under andra kvartalet, som gav en förlust på 458 miljoner kronor före skatt. Bolaget, med vd Henrik Henriksson, har siktet inställt på att anpassa verksamheten med en personalminskning globalt på 5 000 anställda till årsskiftet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt