Saabsunited.com hjälper Ny Teknik med framtids-Saaben

2010-01-28 15:50  

Den numera världsberömde Saabentusiasten Steven Wade i Australien hjälper Ny Teknik att rita framtidens Saab. På Saabsunited.com uppmanar han sina läsare att mejla till Ny Teknik.

Ganska snart efter att han lagt ut artikeln om Ny Tekniks läsarenkät på Saabsunited.com började mejlen strömma in tillredaktion@nyteknik.semed förslag på hur framtidens Saabmodeller ska se ut och vilka egenskaper de ska ha.

Steven Wade har själv haft funderingar i samma banor och har skrivit en personlig artikel om detta.

Artikeln heter "Saabolosophy" och kan läsas här.

Han skriver att Saabs ingenjörer naturligtvis har en uppsjö av överraskningar och nyheter att komma med för de nya Saabmodeller som är på gång.

- I'm excited by all of those possibilities, skriver Steven Wade.

Men samtidigt undrar han om det inte finns utrymme för en framtida Saabmodell som har just de egenskaper som Saabingenjörerna tidigare var mästare på att åstadkomma – en lätt, kompakt “driver´s car”?

- Det som jag verkligen vill ha ligger under alla de traditionella bekvämligheterna som servostyrning, elektriska fönster, värme och radio – en upphetsande turbo, en direktstyrning som tar bilen dit du pekar och ett chassi som håller bilen på spåret, skriver Steven Wade.

Läs Stevens Wades upprop till Ny Tekniks fromma här.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt