Saab: Vi har bred kompetens

2014-02-27 10:35  

Saab ska utreda Försvarsmaktens framtida undervattensstrategi. Men bolaget är tystlåtet när det gäller ett eventuellt samarbete eller övertagande av Kockums.

- Vi har fått en order på 25 miljoner kronor som innebär att titta på en konsoliderad undervattensstrategi. Det finns inget ytterligare åtagande kopplat till detta. Men vi har en väldigt bred kompetens inom det navala området, säger Sebastian Carlsson, talesperson på Saab, till Ny Teknik.

Som exempel kan nämnas att cirka 10 procent av Saabs omsättning, vilket motsvarar ungefär 2,5 miljarder kronor, i dag ligger inom bolagets sjöfartsdel.

Ni har fått en dryg månad på er att utreda Sveriges "konsoliderade undervattensstrategi". Det låter som det i praktiken redan är klart?

- Jag vill inte gå in på tidsaspekter och innehåll av det enkla skäl att det rör affärsstrategi och försvarshemligheter. Det är upp till vår kund att berätta om det, säger Sebastian Carlsson.

Kan det bli ett framtida samarbete mellan det tyskägda Kockums och Saab?

- Jag har sett spekulationerna i media och jag vill inte vara en del av det. Det finns inget åtagande till den här ordern utan det är en studie som ligger väl i linje med vår strategi inom det navala området, säger Sebastian Carlsson.

Olle Nygårds

Mer om: Ubåt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt