Saab varslar 750

2009-03-12 09:32  

Saab Automobile varslar 750 anställda om uppsägning. 100 av dem är tjänstemän. – Det här är nödvändigt om bolaget ska gå att sälja, säger Saabs informationschef Eric Geers.

– Det är tråkigt att behöva säga upp folk men vi måste anpassa vår kostym till omständigheterna, säger Eric Geers. Marknaden har inte direkt varit lysande den sista tiden. Men om allt går som vi vill hoppas vi kunna återanställa folk.

Det skulle innebära att Saab snabbt hittar en ny ägare, får statliga garantier för IEB-lån och framför allt, börjar sälja bilar igen.

– Det första steget är att hitta en investerare och om vi ska vara attraktiva kan vi inte ha för stor kostym. Vi har också bättre möjligheter att få IEB-lån om vi är rätt dimensionerade.

Saab har tidigare avstått från att varsla personal, även när man gick från tvåskift till dagskift i december och 350 personer blev övertaliga.

Eddie Pröckl

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt