Saab-bilar från 2012 skrotas

2013-08-09 13:24  
En till Saab 9-5 Sportcombi är snart borta. Foto: saabsunited.com

Flera Saab-bilar, en del från 2012, har hamnat på bilskrotar i Västsverige och förstörts. Nu höjs röster för att rädda de ovanliga modellerna, uppger teknikensvarld.se.

Den senaste i raden av Saab-bilar som ska förstöras finns på en skrot i Angered utanför Göteborg. Det är en Saab 9-5 Sportkombi från 2012 och trots att entusiaster försökt köpa loss bilen ska den demoleras, uppger teknikensvarld.se.

Även andra Saab-bilar har mött sitt öde på bilskrotar, bland dem flera andra 9-5 Sportkombi och prototyper av den nya Phoenix-baserade 9-3-modellen.

Ett avtal med Saabs konkursförvaltare gör att ingen kan rädda fordonen - de ska förstöras. Flera av bilarna har varit prototyper i utvecklingsarbeten och kan då ha bristfälligt utvecklad teknik som kan leda till problem för både ägare och verkstäder.

Saab-entusiaster försöker nu rädda bilarna för att istället få dem placerade på Saab-museet i Trollhättan.

Frida Sjödin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL