Saab bekräftar: Anställer undervattensexperter

2014-03-11 14:47  

Försvarskoncernen Saab bekräftar att man rekryterar nya medarbetare på undervattenområdet. I går kunde Ny Teknik också avslöja att flera ubåtschefer på Kockums går till Saab.

Saab bekräftar i dag att man anställer nya medarbetare för att utveckla den marina delen av bolaget, inte minst på undervattenssidan. Ny Teknik var igår först med nyheten att avslöja att flera chefer på Kockums ubåtsavdelning i Malmö, inklusive chefen där Per Nilson, sagt upp sina anställningar för att i stället börja på Saab.

Bakgrunden är en flerårig tvist mellan Kockums ägare Thyssen Krupp och svenska staten, som nu resulterat i att Kockums inte längre får några ubåtsorder från Försvarets materielverk.

I stället satsar alltså Saab på att ta över utvecklingen av svenska ubåtar - och fler rekryteringar från Kockums är därmed att vänta.

- Saab söker medarbetare som vill fortsätta att utveckla navala produkter för Sverige och världsmarknaden, säger Gunilla Fransson, chef för Saabs affärsområde Security and Defence Solutions, SDS, i dagens pressmeddelande.

Hur många bolaget vill anställa är oklart. Bolagets pressekreterare Sebastian Carlsson uppger att man inte vill gå in på några detaljfrågor.

Enligt Saab är man i dag leverantör till såväl den svenska som den thailändska marinen samt ansvarar för underhåll och nyutveckling av de australiska fregatternas strids- och ledningssystem.

Dessutom tillverkar man styrsystemen till de norska Ula-ubåtarna och de australiska Collinsubåtarna och utvecklar fjärrstyrda undervattensfarkoster.

 

 

Mer om: Ubåt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt