Så härligt var det att nå ISS

2017-04-21 10:20  
Fyodor Yurchikhin och Jack Fischer. Foto: NASA/Gagarin Cosmonaut Training Center/Andrey Shelepin

TEKNIKSVEPET. Rymdglädje, kryptovalutor och elflygplan. Här är senaste tekniknyheterna.

Astronauten Jack Fischer och kosmonauten Fjodor Jurtjichin har anlänt till rymdstationen ISS. Uppenbarligen var resan lyckad. Mashable rapporterar att Fischers kommentar efter ankomsten var att rymdresan var som ”a burrito of awesomeness smothered in awesome sauce, baby”, alltså ungefär ”som en burrtio av mirakel indränkt i mirakelsås”.

Även om kryptovalutor som bitcoin fått stor spriding har de inte slagit igenom hos allmänheten. Techchrunch reder ut varför genombrottet dröjer.

Tyska uppstartsföretaget Lilium Aviation har genomfört första testerna av sitt elektriska, tvåsitsiga jetplan, försett med 36 motorer. The Next Web har tittat närmare på arbetet.

Fler regeringar begär ut uppgifter från Google, men datamängden som lämnades ut under förra året är mindre än tidigare. Läs mer på Recode.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL