Så bra skyddar Teslan mot biologiska vapen

2016-05-04 08:16  

TEKNIKSVEPET. Hur bra skyddar din bil mot biologisk krigföring? Tesla har testat. Såklart. Läs ett urval av tekniknyheterna här.

Säg att du befinner dig i en krigszon med din Tesla och någon sprider gifter i luften. Hur bra klarar ditt hepa-filter att hålla det ute? Tesla har testat och visar goda resultat, skriver Mashable. En brasklapp dock för att det var företagets egna, oövervakade test. Läs mer i Teslas egen bloggpost.

Världens minsta motor är liten nog för att ta sig in i mänskliga celler. Forskare vid Cambridges universitet står bakom minimotorn, rapporterar Tech Times. Läs mer om motorn via forskarrapporten hos PNAS.

Varsågod, använd vår kvantumprocessor i er forskning, sa IBM. Läs mer hos Newsweek.

99,999 procent. Så många arter kan det finnas kvar att upptäcka på Jorden, enligt en ny studie. Läs mer hos Huffington Post.

Här är tekniken som gör din osmarta klocka smart med en pryl du knäpper fast på ditt klockarmand, skriver Mashable. Kolla in Weartecs egen presentation via Indiegogo-insamlingen här.

Så knäpper du fast tekniken på din osmarta klocka. Foto: Weartec

10-åringen hackade Instagram. Tack så mycket, sa Facebook och gav honom 10 000 dollar. Det är ett led i Facebooks ”bug bounty program” där de som hittar brister i den digitala strukturen belönas, skriver Mashable.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt