Ryssland saknar bränsle till nya krigsfartygen

2013-02-05 15:37  

Ryssland saknar den typ av diesel som behövs i de två helikopterbärande krigsfartyg som byggs i Frankrike just nu.

Vice premiärminister Dmitry Rogozin säger enligt nyhetstjänsten Ria Novosti att den typ av diesel som används till fartygsdrift i Västeuropa inte framställs i Ryssland. Speciellt i kallt väder riskerar det ryska dieselbränslet att tjockna, vilket på sikt kan skada bränsleinsprutningsutrustningen i de franskbyggda motorerna.

Rogozin har tidigare kritiserat beställningen av fartygen i Mistralklass. Två är under byggnad och ska levereras 2014 och 2015. Meningen var att ytterligare två skulle byggas, fast på ryska varv. Den beställningen har lagts på is.

I nästa vecka ska specialister från Frankrike och Ryssland diskutera frågor som rör Mistralfartygen, bland annat bränsleproblemet.

Rogozin har riktat skarp kritik mot sin företrädare, Anatoly Serdyukov, som var ansvarig för beställningen av de franska fartygen.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt