Ryska flottan övar krig i Arktis

2015-01-09 10:37  

Ryska norra flottan ska specialträna militära aktiviteter i Arktis under 2015 meddelar flottans talesman Vadim Serga.

Under året ska Oberoende Marininfanteribrigaden i Norra Flottans strategiska Kommando fokusera på träning i arktisk miljö.

Övningarna ska öka effektiviteten hos den personal som är stationerad i arktiska kustområden, liksom i andra arktiska regioner. I övningarna ingår fallskärmshopp samt användning av lätta vapen och artilleri norr om polcirkeln.

Förra året gjorde Ryssland klart att försvar av de arktiska regionerna kommer att ha hög prioritet. Området har beräknas ha stora tillgångar på gas och olja och intresserar även grannländer som USA, Kanada, Norge och Danmark skriver ryska nyhetstjänsten Sputnik.

President Putin gjorde så sent som i december förra året klart att Ryssland inte ska "militärisera" Arktis, men att landet kommer att vidta nödvändiga åtgärder för att kunna försvara regionen.


Följ Ny Teknik på Facebook!

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt