Rysk tanktillverkare i samarbete med Cat

2011-10-03 11:01  

Ryska Uralvagonzavod, en av världens största tillverkare av stridsvagnar och tåg vill ingå en strategisk allians med amerikanska Caterpillar.

Ryska affärstidningen Kommersant skriver idag att Uralvagonzavod kan komma att träffa avtal med Caterpillar om att tillverka tunga maskiner, entreprenadmaskiner och att utveckla det ryska företagets järnvägsverksamhet.

Enligt Uralvagonzavods vd Oleg Sijenko, ska samarbetet med Caterpillar först koncentreras kring tillverkning av dieselmotorer med effekter upp till 4000 hästkrafter för fartyg, lok, gruvfordon och entreprenadmaskiner.

Caterpillar är världens största tillverkare av tunga maskiner och motorer. Uralvagonzavod är också en av världens största tillverkare av tung utrustning, exempelvis järnvägsvagnar och entreprenadmaskiner men även militär utrustning som stridsvagnarna T72 och T90 och andra bepansrade specialfordon.

Håkan Abrahamson

Mer om: Tåg Stridsfordon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt