Resultatet när arkitekter designar flygande tåg

2018-05-18 09:12  
Dahir Insaats vision om ett flygande tåg. Foto: Skärmdump, Youtube

Kombinera tågets transportkapacitet med flygets hastighet och garnera skapelsen med elvägar. Då har du arkitektfirman Dahir Insaats senaste vision.

Ingen har ännu svaret på hur vi i framtiden kommer att transportera oss. Det öppnar upp fältet för visioner och mer eller mindre kvalificerade gissningar. Flygande bilar brukar vara ett populärt tema i sådana sammanhang.

Arkitektfirman Dahir Insaat, med säte i Istanbul, har dragit igång en hel videoserie på temat. Quora kallar den en post-apokalyptisk science-fiction webbserie.

En av filmerna visar ett flygande tåg. Det flyger bara något hundratal meter ovanför marken och får sin strömförsörjning via en glidande kabel kopplad till en skena ovan jord. På sin Facebook-sida ger Dahir Insaat några specifikationer: Mellan 1 000 och 2 000 passagerare ska kunna flyga i en marschfart på 500 kilometer i timmen. Tack vare den kontinuerliga strömförsörjningen kan motorer på ett par megawatt användas utan problem.

Känner du dig uttråkad på ingenjörsjobbet? Att du mest sitter och försöker åstadkomma inkrementella förbättringar av redan utdaterade transportsystem? Gå då in på Dahir Insaats Youtubekanal och låt dig inspireras. Förbered därefter en pitch för chefen om vad du vill ägna dina kommande yrkesår åt. Det är ju ändå fredag.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt