Renaults nya kan kosta 25000

2011-11-24 09:41  

Renault-Nissan ska enligt franska pressuppgifter ta fram en bil som kostar en tredjedel av nuvarande lågprismärket Dacia.

Tidningen La Tribune berättar att Renault-Nissan har planer på att sälja en mycket billig bil i utvecklingsländer. Den ska inte kosta mer än 25000 kronor. Det är i den prisklassen som indiska Tata Nano ligger.

Renault tillverkar sedan flera år tillbaka genom sitt dotterbolag Dacia en lågprisbil som man främst marknadsför i Östeuropa och mellanöstern. Den kommande bilen ska dock bara kosta en tredjedel av vad Dacia Logan kostar.

Utvecklingsprojektet ska ledas av Gerard Detourbet, som i dag är chef för Renault-Nissans lågprisbilar. Företaget bekräftar att Detourbet ska arbeta med småbilar med början nästa år.

Trots att Dacia Logan ursprungligen endast var tänkt för länder med lägre köpkraft än de västeuropeiska, så blev trycket så starkt på Renault-Nissan att bilen så småningom även erbjöds i Västeuropa.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt